20:33 / 27.06.2018.

Autor: M.M./Hina

Obilježena 20. obljetnica Ratne škole "Ban Josip Jelačić"

-

-

Foto: - / -

Svečano je obilježena 20. obljetnica Ratne škole "Ban Josip Jelačić". Odlukom predsjednice RH dodijeljeno joj je odličje - Red bana Josipa Jelačića za doprinos u izobrazbi časnika.
Na Hrvatskom vojnom učilištu obilježena je 20. obljetnica Ratne škole "Ban Josip Jelačić", koja je odlukom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana 25. lipnja 1998. ustrojena kao najviša vojna škola u kojoj se školuju visoki časnici i državni službenici iz Hrvatske i inozemstva, za donošenje strategijskih odluka u području obrambenih i sigurnosnih poslova na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Ratnu školu dosad je pohađalo 275 polaznika, od toga 231 iz Hrvatske i 44 iz inozemstva, a među njima i šest žena.

U prigodi 20. obljetnice, odlukom predsjednice Republike i vrhovne zapovjednice Ratna škola odlikovana je odličjem Reda bana Josipa Jelačića za doprinos u izobrazbi časnika.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane te premijerov izaslanik Damir Krstičević izrazio je uvjerenje da će se vrijednosti na kojima je sazdana pobjednička Hrvatska vojska, kao ponos domovine, znati čuvati i prenositi kako bismo bili još bolji i spremniji odgovoriti na ugroze i izazove.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!