08:02 / 01.07.2018.

Autor: HRT

Obilježena 25. obljetnica dolaska Tigrova na ogulinsko bojište

-

-

Foto: - / -

Povodom obilježavanja 25. godina dolaska 1. gardijske brigade Tigrovi na ogulinsko bojište, održana je vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne.
Povodom obilježavanja 25. godina dolaska 1. gardijske brigade Tigrovi na ogulinsko bojište, održana je vojno-akrobatska vježba Počasno-zaštitne bojne i prikazan taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme Hrvatske vojske, priopćeno je Ministarstva obrane RH.

Posebni savjetnik i izaslanik ministra Božo Kožul zahvalio je organizatorima svečanosti, Udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi i Gradu Ogulinu, što na taj način čuvaju i šire istinu o pobjedničkom Domovinskom ratu.

Ovakvi događaji posebno su važni kako bi se prisjetili svih naših poginulih i umrlih branitelja. Njihova žrtva obvezuje nas da čuvamo uspomenu na njih i da gradimo još bolju Hrvatsku kakvu su oni sanjali, poručio je Kožul, bivši pripadnik i zapovjednik Tigrova.

Istaknuvši kako je Domovinski rat temelj moderne hrvatske države, a hrvatski branitelji njezin kamen temeljac, osvrnuo se i na doprinose sadašnjeg čelništva MORH-a očuvanju tih vrijednosti. Poznato vam je kako smo tijekom dosadašnjeg mandata, Hrvatsku vojsku proželi simbolima i vrijednostima Domovinskog rata kako bi na sadašnje i buduće generacije hrvatskih vojnika prenosili pobjednički duh hrvatskih branitelja. S tim aktivnostima nastavljamo i dalje, vojarnu Croatia u Zagrebu preimenovali smo u vojarnu 1. gardijske brigade Tigrovi Croatia. Sve one koji budu radili i dolazili u vojarnu to će ih ime podsjećati na slavnu i časnu povijest naše postrojbe, rekao je Kožul te ujedno najavio svečanost preimenovanja, koja će se održati uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.

U crkvi sv. Križa služena je misa, uslijedio je i mimohod hrvatskih branitelja, pripadnika ratnih Tigrova, a položeni su vijenci kod spomenika poginulim braniteljima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!