SAB obilježio 79. obljetnica formiranja 10. zagrebačkog Korpusa

04.02.2023.

14:34

Autor: Vijesti/HRT/IMS/A.S.

U zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici

U zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici

Foto: HTV / HRT

U zagrebačkoj Staroj gradskoj vijećnici Savez antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske i Koordinacija udruga antifašističkih boraca i antifašista županija zagrebačke regije i sjeverozapadne Hrvatske - svečano su obilježili 79. obljetnicu formiranja 10. korpusa zagrebačkog Narodnooslobodilačke vojske Hrvatske.  

- Danas smo ovdje jer imamo dužnost i obavezu da budemo tu, a to je da obilježimo obljetnicu formiranja 10. korpusa zagrebačkog koji je nastao i djelovao i svoj ratni put prošao na području sjeverozapadne RH i Zagreba. Veliki je doprinos i čitave sjeverozapadne Hrvatske i grada Zagreba u NOB i konačnoj pobjedi i oslobođenju zemlje od nacifašističke okupacije, rekao je Franjo Habulin, predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske.

- Treba se podsjetiti na one koji su zaslužni i za oslobođenje i uopće za razvoj NOB. Nažalost mnogi spomenici su srušeni ili zanemareni, u jednom dijelu zemlje ali ne svuda. Ja sam ponosan da vidim da su mnogi spomenici sačuvani i da se održavaju a to je pitanje svijesti, kazao je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!