Obilježena je 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška

04.05.2020.

11:54

Autor: Podnevni Dnevnik/IMS/HRT/Hina

default error photo
Na zagrebačkom groblju Mirogoj polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježena je 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška.
Na zagrebačkom groblju Mirogoj polaganjem vijenca i paljenjem svijeća obilježena je 22. godišnjica smrti ratnog ministra obrane Gojka Šuška.

Ministar Gojko Šušak je među najzaslužnijima za uspješno vođenje i pobjednosni završetak Domovinskog rata, rekao je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević. Potom je zajedno s načelnikom Glavnog stožera OS RH admiralom Robertom Hranjom te ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom položio vijence na Šuškov grob.

- Ministar Gojko Šušak je uz prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana i hrvatske branitelje jedan od najzaslužnijih za uspješno vođenje i pobjedonosni završetak Domovinskog rata. Zauvijek ćemo pamtiti njegove riječi koje je uputio predsjedniku Tuđmanu nakon završetka operacije Oluja: Gospodine predsjedniče, zadatak je izvršen!', koje su postale simbol za pobjedničke operacije Hrvatske vojske tijekom Domovinskog rata', kazao je Krstičević.

Istaknuo je da je Šušak imao jasnu viziju razvoja HV-a te da je ponosan što jedna od važnijih dvorana u Ministarstvu obrane nosi ime u njegovu čast. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!