16:30 / 11.10.2020.

Autor: Vijesti u 17/IMS/M.Š./HRT

Obilna kiša u Istri, na Platku pao snijeg

Foto: Snimke iz južnog Tirola

Foto: Snimke iz južnog Tirola

Foto: - / -

U Hrvatskoj je stiglo najavljeno zahlađenje s obilnim oborinama u dijelovima zemlje.
U Hrvatskoj je stiglo najavljeno zahlađenje s obilnim oborinama u dijelovima zemlje. Nevrijeme praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je u nedjelju poslijepodne gotovo cijelu Istru, pala je vrlo obilna kiša, najviše u Rovinju gdje je do 16,30 sati zabilježeno čak 136 milimetara.

- Nije bilo dramatično, ali od podne kada je počela kiša odradili smo 32 intervencije, zajedno s profesionalnim i dobrovoljnim vatrogascima te kolegama iz odvodnje. Sada je kiša stala pa je situacija pod kontrolom, govori Evilijano Gašpić iz JVP Rovinj.

Obilna kiša nije poštedjela ni Umag gdje je izmjereno 83 milimetra, a od ostalih gradova treba izdvojiti Poreč gdje je izmjereno 49 milimetara i Novigrad s 34 milimetra. 

Kiša je uzrokovala poplave mnogih glavnih prometnica, a voda je uglavnom poplavila dvorišta te ulazila u podrume kuća. Iz Poreča stižu snimke poplavljenih ulica.

Na Platku je u nedjelju poslijepodne počeo padati i snijeg.

U Italiji je također pao snijeg, i to poprilično obilan. Nakon naglog pada temperature, zabijeljeli su se dijelovi na sjeveru zemlje.

Pristižu snimke iz južnog Tirola, gdje snijeg i dalje pada.
Foto: Snimke iz južnog Tirola

Foto: Snimke iz južnog Tirola

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!