Obilna kiša u Rijeci, u bujici preminula jedna osoba

29.09.2022.

Zadnja izmjena 00:59

Autor: HRT/Hina

Obilne kiše u Rijeci

Obilne kiše u Rijeci

Foto: Nel Pavletić / PIXSELL

Nevrijeme koje je poslijepodne pogodilo Rijeku nažalost je uzelo jedan ljudski život, kazala je novinarka Jelena Tomac za HTV-ov Dnevnik 3. Okolnosti tragedije još se utvrđuju. Dijelovi grada su pod vodom. Promet je bio prekinut, brojna vozila zarobljena su u vodi. Poplavljeni su mnogi poslovni prostori, objekti i stanovi.

U Rijeci je potpuni kolaps zbog nevremena. Sve interventne službe satima su već na terenu. Situacija u prometu se nešto popravila. Promet se odvija, ali i dalje otežano, kazala je novinarka Tomac nešto prije 23 sata i dodala da kiša još uvijek nije stala.

Prema neslužbenim podacima, u Rijeci je u srijedu navečer za dva sata palo 140 litara kiše po četvornom metru. Promet ulicama središta grada je ili onemogućen ili usporen.

Oborinska kanalizacija nije mogla prihvatiti svu kišu pa su ulice poplavljene. Izbijeni su i poklopci šahtova pa su neki automobili zaglavili u otvorima.

Galerija
Riječka Fiumara nakon obilne kiše potpuno potopljena, Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Obilne kiše u Rijeci, Foto: HRT/HTVPoteškoće u prometu zbog obilnih kiša u Rijeci , Foto: HRT/HTVRijeka: Zbog obilne kiše podignuti su šahtovi iz kojih se slijevaju potoci, Foto: Nel Pavletić  /PIXSELLRijeka: Zbog obilne kiše podignuti su šahtovi iz kojih se slijevaju potoci , Foto: Nel Pavletic/PIXSELL Rijeka: Zbog obilne kiše podignuti su šahtovi iz kojih se slijevaju potoci, Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Poplavljeni su mnogi poslovni prostori, objekti i stanovi u gradu. Zbog poplavljene zgrade Policijske uprave primorsko – goranske na terenu su pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite koji će pumpama pokušati ispumpati vodu. Na terenu su sve žurne službe, dodaje Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a. 

Riječki gradonačelnik Marko Filipović je na svom profilu na društvenim mrežama poručio građanima da ostanu kod kuće, ako ne moraju izlaziti iz doma.

- U stalnom sam kontaktu sa svim dežurnim službama, ljudi su na terenu, radi se na otklanjanju štete, sanira se sve što se trenutno može i koliko se može. Još jednom vas pozivam na oprez, pogotovo ako prolazite kroz centar! Rijeka nam večeras teče svom snagom, objavio je Filipović.

Kako se doznaje, u Prvoj riječkoj hrvatskoj gimnaziji je pao dio krova te su poplavljene potkrovne učionice.

Zbog obilne kiše zatvorena je cesta iz Gerova prema Hribu.

Galerija
Rijeka: Zbog obilne kiše zatvorena je cesta iz Gerova prema Hribu, Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Rijeka: Zbog obilne kiše zatvorena je cesta iz Gerova prema Hribu, Foto: Nel Palvetić/PIXSELL

Šalter dvorana u sjedištu PU primorsko-goranske u Rijeci u četvrtak će biti zatvorena

Poplavljeno je i sjedište Policijske uprave primorsko-goranske, odnosno prostor šalter dvorane.

Policija je stoga obavijestila da 29. rujna u sjedištu PU primorsko-goranske u Rijeci, na adresi Žrtava fašizma 3, neće biti moguće obavljanje upravnih poslova (zaprimanja zahtjeva za osobne i vozačke isprave, prebivalište i boravište, zahtjeva za radne dozvole za strane državljane i drugih upravnih poslova). Prostor šalter dvorane namijenjen za prijem stranaka potrebno je sanirati, navodi policija i zahvaljuje građanima na razumijevanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!