17:59 / 27.08.2021.

Autor: T.V./HRT

Obilna kiša u Splitu uzrokovala poplave i gužve na prometnicama

Zbog obilne kiše u Splitu ulice su poplavljene

Zbog obilne kiše u Splitu ulice su poplavljene

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

U Splitu je u petak do večernjih sati palo 65,5 litara kiše po četvornom metru, izvijestili su večeras iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, dok su vatrogasci naveli kako su intervenirali više desetaka puta u svim dijelovima grad da bi sanirali vodu.

Na više desetaka mjesta u Splitu interveniralo je 25 vatrogasca koji su ispumpavali vodu iz podruma i prizemnih prostorija te podizali šahtove da se u njih slije voda koja je preplavila prometnice, rekli su Hini u županijskom vatrogasnom operativnom središtu.

Tijekom predvečernjih sati snažna kiša obrušila se na Split poplavivši većinu gradskih prometnica te mnoge podrume i prizemne prostorije među kojima i Dioklecijanove podrume.

Vodene naplave na prometnicama i kiša usporavali su promet na splitskim ulicama pa su se mjestimično stvarali zastoji i gužve u prometu, posebice na izlazu iz Splita prema Trogiru i Omišu.

Dežurni u Županijskom vatrogasnom centru Tonći Kljaković Gašpić za Hrvatski radio Radio Split je rekao kako je trenutno sedam ekipa na terenu.

- Od samog početka pljuska imamo sedam ekipa na terenu koji ispumpavaju vodu s vatrogasnim pumpama. Najgora situacija je bila na Dobriću gdje šaht nije mogao primiti svu tu vodu koja se onda počela prelijevati u poslovne prostore. Imali smo desetak intervencija u kojima nismo ljudima mogli pomoći jer je količina vode bila tolika da im mi s našim pumpama nismo mogli pomoći, rekao je Kljaković Gašpić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!