Obitelj zaboravila dječaka na odmorištu pored autoceste A3

27.08.2023.

15:54

Autor: B.A./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Ivica Galović / PIXSELL

Njemački državljanin (17) jučer je ostao zaboravljen na odmorištu pored autoceste u Slavonskom Brodu, a obitelj se nakon komunikacije s policijom isti dan vratila i preuzela ga, objavila je danas PU brodsko-posavska.

U subotu oko 8.50 u Policijskoj postaji Slavonski Brod s Ispostavom Vrpolje zaprimljena je dojava da je dijete ostavljeno na odmorištu pored autoceste A3 u Slavonskom Brodu. Policajci su utvrdili da se radi o 17-godišnjem njemačkom državljaninu, koji je ostao zaboravljen na odmorištu. 


Naime, osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka je upravljao otac (u dobi od 51), dok se u vozilu nalazilo još dvoje članova obitelji (majka i stariji brat, koji su spavali). Otac je izašao na odmorištu i potom se vratio u automobil nastavivši vožnju u smjeru zapada, te u tom trenutku nije znao da je izašao i dječak. Dječak je ostavio mobitel u automobilu, a telefonske brojeve svojih članova obitelji nije znao napamet.


- Policijski službenici su odmah s događajem upoznali ostale policijske ophodnje kako bi što žurnije pronašli obitelj. Također su pomogli dječaku i prevezli istoga u policijsku postaju, gdje su putem društvenih mreža stupili u kontakt s članovima obitelji, stoji u policijskom priopćenju.


- Nakon uspješne komunikacije policijskih službenika s ocem, koji je u blizini Lužana shvatio da nedostaje dječak, obitelj se vratila te oko 10.50 preuzela dječaka, navodi se.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!