20:16 / 15.02.2018.

Autor: HRT

Obitelji nestalih sljedeći tjedan na sastanku s Vučićem

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civila još će jednom pokušati argumentirano zatražiti od Vučića ispunjavanje datih obećanja i potpuni angažman na rješavanju toga otvorenog pitanja između dviju država.
Obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja te udruge civilnih ratnih stradalnika iz Domovinskog rata sljedeći će se tjedan odazvati na sastanak s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Ponovno će zatražiti konkretne informacije o nestalim osobama, koje se nalaze u različitim arhivima u Srbiji, izvijestio je Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Obitelji nestalih hrvatskih branitelja i civila će, unatoč dosadašnjim negativnim iskustvima sa srbijanskim vodstvima, još jednom pokušati argumentirano zatražiti od predsjednika Srbije ispunjavanje datih obećanja i potpuni angažman na rješavanju toga otvorenog pitanja između dviju država, Hrvatske i Srbije, koje je ujedno i najteže humanitarno i civilizacijsko pitanje, naglašava se u priopćenju.

Sastanak s Vučićem dogovorila su tijekom bilateralnog susreta izaslanstva Republike Hrvatske i Republike Srbije, a odazvat će mu se predstavnici Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i udruga u sastavu Saveza, predstavnici Zajednice hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata te Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!