Obitelji žrtava ratnog zločina nezadovoljne odštetom Srbije

21.09.2021.

12:18

Autor: HRT/Dnevnik/IMS

Igor Matijašević

Igor Matijašević

Foto: HRT / HTV

Nakon sudskog postupka koji se vodio na apelacijskom sudu u Beogradu članovi obitelji triju žrtava ratnog zločina na Ovčari dobili su presude za naknadu štete koju im mora isplatiti Srbija. No visina dosuđenih iznosa, od najviše 50 tisuća kuna, izazvala je negativne reakcije obitelji žrtava, stoga su najavile tužbu Ustavnom sudu Srbije.


- Točno je da su dosuđeni iznosi vrlo niski. Iskoristit ćemo daljnja pravna sredstva. Ići ćemo na Ustavni sud i na Europski sud za ljudska prava kako bismo preispitali tu odluku. Mi je smatramo niskom, kazao je, među ostalim, Mihailo Pavlović, odvjetnik obitelji žrtava. 

Igor Matijašević, kazao je da mu je otac nestao s još 12 ljudi u Sotinu. 

- Pronađen je u masovnoj grobnici na staroj ciglani 2013. godine. Odštete su takve kakve jesu. Najbitnije je to da je Srbija priznala krivnju. Za visinu odštete ići ću dalje. Ako treba i u Strassbourg, dodaje Matijašević.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!