14:14 / 31.01.2021.

Autor: T.V./Hina

Obiteljima u selima Luščani i Majske Poljane donirani kontejneri

Obiteljima u selima Luščani i Majske Poljane donirani kontejneri

Obiteljima u selima Luščani i Majske Poljane donirani kontejneri

Foto: SNV / SNV

U sklopu humanitarne akcije Srpskog narodnog vijeća (SNV) "Banija je naša kuća" kontejneri iz donacije Konzulata Srbije u Vukovaru donirani su u nedjelju dvjema obiteljima u selima Luščani i Majske Poljane, izvijestio je SNV.

"Terenske aktivistice SNV-a za područje Banije Dajana Žarković (Glina) i Miljana Nožinić (Petrinja), zajedno s predsjednikom SNV-a i saborskim zastupnikom Miloradom Pupovcem i konzulom Republike Srbije u Vukovaru Milanom Šapićem, dostavile su danas donirane kontejnere spomenutog konzulata u banijska sela Luščani i Majske Poljane obiteljima Vilus i Paspalj", navodi se u priopćenju.

Ističe se i da je Konzulat Republike Srbije u Vukovaru tijekom jučerašnjeg dana, a prije današnje akcije, dostavio donirane kontejnere u kamp Stožera civilne zaštite za otklanjanja posljedica potresa u Lekeniku.

Donirani kontejneri imaju sanitarni čvor i instalacije pa se odmah u njima može živjeti, naglasio je konzul Šapić. Dodao je i "kako se Konzulat pridružio akcijama pomoći Baniji koju su već uputili iz Veleposlanstva Srbije u Zagrebu, 25 stambenih kontejnera, kao i odluci Vlade Srbije da među prvima donira pomoć Hrvatskoj od milijun eura.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!