17:04 / 05.09.2020.

Autor: Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Obiteljski liječnici: Mi čuvamo vrata epidemije

-

-

Foto: - / -

Na sustavno urušavanje zdravstvenog sustava i uništavanje struke upozorili su u Zadru liječnici primarne zdravstvene zaštite.
Na sustavno urušavanje zdravstvenog sustava i uništavanje struke upozorili su u Zadru liječnici primarne zdravstvene zaštite. Simpozij neće održati pa su putem medija upozorili na, među ostalim, sve veći odljev medicinskog osoblja i nepoštovanje Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Pozvali su ministra zdravstva da posveti više pozornosti liječnicima koji su na prvoj crti obrane zdravstvenog sustava. 

U Hrvatskoj 311 novozaraženih, preminule dvije osobe
• Najnovije informacije pratite na www.hrt.hr/koronavirus!

- Željela bih upozoriti hrvatsku javnost da su liječnici primarne zdravstvene zaštite odradili besprijekorno i profesionalno svoj posao. Sačuvali smo, trijažirali smo pacijente. U svakom trenutku primarna zdravstvena zaštita nije pokleknula, poručila je predsjednica sekcije obiteljskih liječnika "HUUGO" Sanja Klaić.- Mi smo baza zdravstva. U mirnodopskim uvjetima odradimo 80 posto, a sad i preko 90 posto, jer čuvamo vrata bolnice, vrata epidemije. Da bi nas isti ravnatelji i lokalni stožeri stavili subotom i nedjeljom dežurati u COVID ambulantama. Da bismo mi u ponedjeljak bili sa svojim pacijentima. Nešto je trulo u ovoj državi. Netko u tim ekspertnim skupinama ne radi svoj posao, smatra predsjednica Hrvatskog društva za primarnu zdravstvenu zaštitu Marija Divić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!