22:43 / 03.11.2020.

Autor: Hina/HRT

Obiteljski liječnici protiv odluke o imenovanju KB Dubrava Covid bolnicom

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

Navode kako nije racionalno da se jednoj bolnici stavlja na teret skrb o oboljelima u akutnoj pandemiji.
Hrvatska udruga ugovorenih ordinacija (HUUGO) zatražila je od ministra zdravstva Vilija Beroša da promijeni odluku o imenovanju KB Dubrava Covid bolnicom, navodeći kako nije racionalno da se jednoj bolnici stavlja na teret skrb o oboljelima u akutnoj pandemiji.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ U KB Dubrava nestalo struje, nakratko se isključili respiratori 

Iz te udruge su poručili kako potpuno razumiju ogorčenost zaposlenika KB Dubrava nakon što je ta bolnica proglašena Covid bolnicom kojoj se stavlja na teret skrb o oboljelima, umjesto ravnomjerne opterećenosti svih zdravstvenih ustanova i zaposlenika ustanova.

HDPZZ: Beroš ne čuje vapaje doktora i medicinskog osoblja

Nakon proglašenja KB Dubrava Covid bolnicom reagiralo je otvorenim pismom i Hrvatsko društvo za primarnu zdravstvenu zaštitu Hrvatskog liječničkog zbora koje je prozvalo ministra zdravstva Vilija Beroša da ne čuje vapaje doktora i medicinskih sestara koji rade u skafanderima i maskama zbog čega bi se, smatraju cijeli zdravstveni sustav mogao urušiti.

To je društvo uputilo otvoreno pismo ministru potaknuto kako su naveli "prozivkama primarne zdravstvene zaštite i gotovo nevjerojatnom bešćutnosti sustava na požrtvovnost i rizik za život zdravstvenog i pomoćnog osoblja Covid bolnice Dubrava". Beroša su prozvali da od njega dobivaju odgovore što je poduzeo po pitanjima koja su istaknuli kao ključne probleme iako su neki rješivi čak i u kratkoročnom razdoblju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!