18:00 / 23.02.2018.

Autor: D.P./Hina

Objavljen popis skloništa za beskućnike tijekom zimskih uvjeta

Foto: Martina Popovcic/PIXSELL

Foto: Martina Popovcic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je u petak, na svojim stranicama popis pružatelja usluga za prihvat beskućnika.
Potaknuto najavom ekstremnih zimskih uvjeta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku objavilo je u petak, na svojim internetskim stranicama popis pružatelja usluga za prihvat beskućnika.

Tako prihvat beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima u Zagrebu pruža Caritasovo prihvatilite za beskućnike (Dugoselska 71, Sesvetski Kraljevec), Prihvatilište Gradskog Crvenog križa (Domovinska ulica 10, Velika Kosnica) te Dom sestara Majke Terezije (Jukićeva 24).

Prihvat beskućnika u Velikoj Gorici pruža Društveni dom Gradske četvrti Rakarje (Rakarska 55), u Svetom Križu Začretje prihvat pruža Dom za odrasle osobe Zagreb, Podružnica Mirkovec, (Mirkovec 5), u Desiniću Dom za odrasle osobe "Bidružica" (Ivanić Desinićki 30), a u Loboru Dom za odrasle osobe "Lobor grad" (Markuš brijeg 131).

U Sisku je smještaj organiziran u GDCK Sisak (Ulica kralja Tomislava 18), u Karlovcu Sklonište za beskućnike Karlovac (Hrvatske bratske zajednice 2), u Varaždinu u Prenoćištu za beskućnike Varaždin (Vodnikova 2) te u Jalžabetu Dom za odrasle osobe Jalžabet (Kolodvorska 1).

Prihvat beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima u Bjelovaru pruža Dom za odrasle osobe Bjelovar (Ulica don Frane Bulića 5A), u Rijeci Prihvatilište "Ruže sv. Franje" (Baštijanova 25a), Prihvatilište "OAZA" (Žrtava fašizma 12), Grad Rijeka - prostor nužnog smještaja i Dom za odrasle osobe "Turnić" (Giusseppe Carabino 6).

U Suhopolju prihvat pruža Dom za odrasle osobe "Borova" (Stjepana Radića 9a), a u Požegi Dom za starije i nemoćne osobe Požega (Istarska ulica 2a), u Čaglinu Dom za odrasle osobe "Ljeskovica" (Nova Ljeskovica 41), a u Slavonskom Brodu Dom mjesnog odbora "J.J.Strossmayer" (Juraja Dobrile 2).

Prihvat beskućnika u Zadru pruža Sv. Vinko Paulski  (Dr. Franje Tuđmana 24) i Dom za odrasle osobe Sv. Frane (Fra Donata Fabijanića 6), a u Zemuniku Donjem Dom za odrasle osobe.

U Osijeku prihvat organizira Centar za prihvat beskućnika "Sv. Vinko" (J.J. Štrosmajera 67) i Centar za pružanje usluga u zajednici "JA kao i TI" (M. Divalta 2), u Iloku Dom za starije i nemoćne osobe Ilok (Sofija 2).

U Šibeniku je to Caritasov centar za beskućnike (Braće Polića 14), a u Oklaju Dom za starije i nemoćne osobe Oklaj (Put kroz Oklaj 87/1). Kaštela ima osiguran prihvat u Prihvatilištu za beskućnike Split (Cesta F. Tuđmana 410), a Split u Prenoćištu za beskućnike (Gundulićeva 22), GDCK Split (Viška 2) te u dvorani OŠ "Pojišan" (Viška 12) dok Trogir smještaj osigurava u Domu za odrasle osobe Trogir (Tina Ujevića 21).

U Puli je smještaj osiguran u u Prihvatilištu za beskućnike (Valturska 6) te u Domu za odrasle osobe "Villa Maria" (Gupčeva 2), a u Motovunu u Domu za odrasle osobe Motovun (Brkač 28).

U Dubrovniku je to Hotel Vis II (Masarykov put 16), u Blatu Dom za odrasle osobe Blato (Ul. 32 br. 49) te u Domu za starije i teško bolesne odrasle osobe "Majka Marija Petković" (Ulica 33 br. 4), a u Metkoviću u Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković (A. Starčevića 25.). Prihvat beskućnika u Orehovici osiguran je u Domu za odrasle osobe Orehovica (A. Šenoe 2).

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u posljednjih nekoliko godina izrađuje Objedinjeni plan zbrinjavanja beskućnika u ekstremnim zimskim uvjetima. Plan je objavljen na web stranici Ministarstva, poručuju u priopćenju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!