14:53 / 10.01.2020.

Autor: HRT

Objavljen raspored polaganja državne mature

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministarstvo obrazovanja dalo je suglasnost Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na prijedlog Kalendara polaganja ispita državne mature.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja dalo je suglasnost Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na prijedlog Kalendara polaganja ispita državne mature školske godine 2019.- 2020..

Maturanti će tako, zbog dugotrajnog štrajka nastavu imati do 29. svibnja. Na prve ispite mature izaći će u ponedjeljak 8. lipnja (kemija i sociologija) a zadnji ispit bit će 29. lipnja (matematika). Esej iz hrvatskog jezika maturanti će pisati 16. svibnja.

Kalendar državne mature

Prijava ispita mature počela je 1. prosinca 2019. i traje do 15. veljače. Rezultati će biti objavljeni 13. srpnja, rok za prigovore je do 15. srpnja, a konačni će rezultati biti poznati 20. srpnja. Podjela svjedodžbi bit će 22. srpnja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!