10:23 / 13.05.2020.

Autor: HRT

Objavljene upute HZJZ-a za srednje škole

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Preporučuje se da se nastava u srednjim školama, kada god je to moguće, i dalje obavlja na daljinu, kao i sve prateće aktivnosti.
Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je detaljne upute za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školama za svibanj i lipanj 2020.

Preporučuje se da se nastava u srednjim školama, kad god je to moguće, i dalje obavlja na daljinu, kao i sve prateće aktivnosti (sastanci, vježbe, konzultacije).

Praktične vježbe koje se ne mogu provesti posredstvom tehnologije, mogu se provesti u školi ili kod poslodavca uz poštovanje svih epidemioloških uvjeta.

Između ostalog, preporučuje se smanjeni broj učenika i kandidata, pauze i čišćenje prostora, zabrana pristupa u slučaju simptoma akutne respiratorne bolesti, dezinfekcija prostora, fizičko distanciranje učenika...

● Matković: Škole su prazne, godinu treba završiti online

Sadržaj uputa za provedbu praktičnih vježbi, dopunske nastave, popravnih i razlikovnih ispita u srednjim školama te obrana završnog rada u srednjim strukovnim školama u cijelosti pročitajte u nastavku:

UPUTE ZA SREDNJE ŠKOLE

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!