14:36 / 08.04.2021.

Autor: Vijesti u 13/Dnevnik/IMS/HTV/D.D./M.M./HRT

Kovačeviću i ostalim osumnjičenima mjesec dana istražnog zatvora

Dragan Kovačević

Dragan Kovačević

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića i još tri osobe sumnjiči se za primanje i davanje mita, nezakonito pogodovanje i pomaganje u nezakonitom pogodovanju. Nakon provedenog istraživanja, postoji osnovana sumnja da je Kovačević kao šef Janafa od 2012. do 2020. dogovarao brojne informatičke poslove, a zauzvrat tražio i dobio nekretnine. Svoj četvorici osumnjičenih određen je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.


HRT-ova novinarka Jelena Bokun u središnjem Dnevniku HTV-a rekla je da sada slijedi ispitivanje svjedoka i to čak njih 40, a većina se veže uz ime Dragana Kovačevića. 

Dragan Kovačević tereti se da je primio mito jer je sredio unosne poslove dvjema tvrtkama s Janafom, a zauzvrat je dobio nekretnine u Splitu i Zagrebu i to na elitnim lokacijama. Uskok vjeruje da su se okoristili i članovi njegove obitelji, točnije kćer i sin i to automobilima. 

Istaknula je da je zagrebački stan i ranije bio predmet interesa Uskoka, ali ga nisu povezivali s Draganom Kovačevićem i to zato jer ni taj, ali ni stan u Splitu ne glase na njegovo ime već na ime te dvije tvrtke. Uskok vjeruje da je Kovačević bio taj koji je htio da se sakrije formalno vlasništvo nad stanovima.

- On je iznio svoju obranu koja se ne slaže sa stavom Tužilaštva da je u pitanju kazneno djelo. Sačekati ćemo javni dio postupka i svi ćemo do čuti, rekao je Ivo Farčić, odvjetnik Dragana Kovačevića.

- Nemam komentara, stanovi su od mog klijenta, sve je čisto, i vlasništvo, tako da... Aktivno se branio, ne smatra se krivim, dalje ćete čuti kako će ići postupak, dodao je Domagoj Ilić, odvjetnik Ivana Širića.

- Ima oko 40 svjedoka koje je potrebno ispitati u tijeku istrage, rekao je Tomislav Kamber, zamjenik ravnateljice USKOK-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!