Objavljeni dobitnici Rektorove nagrade za 2022./2023.

14.06.2023.

12:49

Autor: HRT/V.G./Hina

Sveučilište u Zagrebu

Sveučilište u Zagrebu

Foto: Tomislav Miletic / PIXSELL

Rektorova nagrada zagrebačkog Sveučilišta za akademsku godinu 2022./2023. dodijelit će se za 100 znanstvenih i umjetničkih radova, autore kojih je Sveučilište u Zagrebu objavilo na svojim mrežnim stranicama.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Stjepan Lakušić dodijelit će 59 nagrada za individualni znanstveni i umjetnički rad jednoga ili dvoje autora, 15 nagrada za timski znanstveni i umjetnički rad triju do deset autora, 7 nagrada za znanstveni i umjetnički rad većih razmjera timski znanstveni i umjetnički rad (više od deset autora), 2 nagrade za posebne natjecateljske uspjehe pojedinaca ili timova te 17 nagrada za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici, priopćeno je u srijedu.

Na temelju odluke Senata Sveučilišta u Zagrebu od 14. veljače, određeno je da će se novčani dio Rektorove nagrade dodjeljivati nagrađenima u kategoriji za individualni znanstveni i umjetnički rad, a iznos nagrade je 200 eura.

Nagradu za individualni ili timski znanstveni i umjetnički rad u području translacijskih istraživanja nije dodijeljena ni jedna nagrada budući da se na Natječaj nitko nije prijavio, poručili su iz Sveučilišta.

Svečana dodjela Rektorove nagrade, prezentacija najboljih nagrađenih radova i cjelodnevni program koji prati tu svečanost održat će se u četvrtak, 29. lipnja, u novim prostorima Sveučilišta u Novome Zagrebu. Održat će se i kratki razgovori za posao ("speed dating") u kojima će sudjelovati poslodavci i dobitnici nagrada.

Posteri nagrađenih radova bit će postavljeni u predvorju velike dvorane gdje će ostati otvoreni za javnost tijekom deset dana. Sažetci svih nagrađenih radova, na hrvatskom i engleskom jeziku, bit će objavljeni na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!