13:51 / 23.08.2018.

Autor: HRT

Objavljeni iskazi M. Dalić, Z. Besaka i A. Ramljaka u cijelosti

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon objavljenih dijelova iskaza koje su USKOK-u dali Martina Dalić, Ante Ramljak i Zoran Besak, N1 danas je objavio iskaze Martine Dalić i Zorana Besaka u cijelosti.
Nakon objavljenih dijelova iskaza koje su USKOK-u dali Martina Dalić, Ante Ramljak i Zoran Besak, N1 danas je objavio je iskaz Martine Dalić i iskaz Zorana Besaka u cijelosti. Andrej Plenković i vrh HDZ-a, prema transkriptima, od početka su bili upoznati s formiranjem radne skupine za Agrokor, a znakovita je i uloga ministra financija Zdravka Marića. Objavljen je i cjeloviti iskaz Ante Ramljaka.

- Objavljeni transkripti iskaza M. Dalić, Ramljaka i Besaka USKOK-u

Bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić u iskazu USKOK-u iznijela je svoja saznanja o slučaju Agrokor, a iz njega se može vidjeti koliko je premijer Plenković znao o čitavom postupku, na koliko je sastanaka sudjelovao Zdravko Marić, te detalje o formiranju skupine poznate kao Borg grupa. "Ovaj sastanak kao i drugi sastanci odvijaju se uz znanje predsjednika Vlade RH njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje", kaže, između ostalog Dalić.

Iz iskaza Zorana Besaka najjasnije se vidi kolika je bila uloga Zdravka Marića u posredovanju informacija iz Agrokora. Pojedini podaci, kazao je Besak - Martini Dalić i Zdravku Mariću dostavljeni su od strane Ivice Todorića, kad im se on obratio za pomoć. "Kada smo radili na rješavanju problematike TD Agrokor odnosno mogućim rješenjima nisu bili prisutni predstavnici TD Agrokora, međutim koristili smo se mišljenjem i saznanjima ministra Zdravka Marića obzirom da je isti bio dugogodišnji zaposlenik TD Agrokor te bi nam on govorio o eventualnim reakcijama Ivice Todorića za naše prijedloge za rješavanje problematike. Nije mi poznato da bi iz TD Agrokor bila pribavIjana kakva dodatna dokumentacija koja bi unijela neko novo svijetlo", nastavio je Besak.

Iskaz Ante Ramljaka detaljno pokazuje koliko je tajnovitost u radu Borg grupe u praksi bila lažna. Ramljak je s ostatkom radne skupine, a prije nastanka Lex Agrokora, komunicirao s bankama i dobavljačima, ali i s tvrtkama za restrukturiranje. Povrh svega susreo se s Knighead Capital managementom na sugestiju Martine Dalić, pokazuje transkript.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!