22:48 / 22.08.2018.

Autor: HRT

Objavljeni transkripti iskaza M. Dalić, Ramljaka i Besaka Uskoku

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

N1 televizija objavila je pojedine dijelove iskaza koje su USKOK-u dali Martina Dalić, Ante Ramljak i Zoran Besak.
N1 televizija objavila je pojedine dijelove iskaza koje su USKOK-u dali Martina Dalić, Ante Ramljak i Zoran Besak. Na osnovu njihovih iskaza Uskok je odbacio kaznenu prijavu Mosta protiv Dalić i ostalih.

- Objavljeni iskazi Dalićeve i Besaka u cijelosti

Iz iskaza Martine Dalić vidljivo je kako su se birali članovi radne skupine, a po iskazu Zorana Besaka ministar Marić imao je ulogu u rješavanju problematike Agrokora. Po njegovu iskazu prilikom rješavanja problematike Agrokora nisu bili prisutni predstavnici TD Agrokora, ali "koristili su se mišljenjem i saznanjima ministra Zdravka Marića obzirom da je isti bio dugogodišnji zaposlenik TD Agrokor te bi im on govorio o eventualnim reakcijama Ivice Todorića na prijedloge za rješavanje problematike". Marić se prema iskazu Martine Dalić iz slučaja izuzeo kada su u javnost procurile informacije o tajnom sastanku s Todorićem u Vladi.

Besakov iskaz kaže i da je skupina izvršila dubinsku analizu stanja u Agrokoru za 30 minuta, dok se u dijelu iskaza Martine Dalić spominje da se "sastanci odvijaju uz znanje predsjednika Vlade RH, njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje". U transkriptima stoji i da je Martina Dalić imala utjecaja na medije, kao i da je Finu i SOA-u koristila za praćenje mogućih poteza Ivice Todorića.

N1 između ostalog piše i kako se "prije takozvanog tajnog sastanka u Banskim dvorima na kojem je sudjelovao Ivica Todorić, na Markovom trgu sastajalo često". Martina Dalić USKOK-u je prema izvješću televizije N1 prepričala sastanak koji se, kao priprema za susret s Ivicom Todorićem, odvio 22. veljače 2017. godine. Osim predsjednika Vlade, na sastanku su prisustvovali guverner HNB-a Boris Vujčić, Goran Marić, Zdravko Marić, Davor Ivo Stier i Davor Božinović. Boris Vujčić je, prema tumačenju Martine Dalić, okupljenima dao do znanja da prema izračunu HNB-a dug Agrokora iznosi 60 milijardi kuna, objavio je N1.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!