Objedinjeni hitni bolnički prijem u OB Varaždin uskoro počinje s radom

01.03.2023.

Zadnja izmjena 17:27

Autor: Sara Badžek/M.M./Hina/HRT

Objedinjeni hitni bolnički prijem u Općoj bolnici Varaždin uskoro počinje s radom

Objedinjeni hitni bolnički prijem u Općoj bolnici Varaždin uskoro počinje s radom

Foto: HTV / HRT

Objedinjeni hitni bolnički prijem u Općoj bolnici Varaždin u koji je uloženo 3,1 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Europske unije i proračuna Varaždinske županije uskoro će početi s radom, najavili su bolnica i županija.

Projekt izgradnje Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OHBP) uspješno je realiziran, njegovo opremanje je pri kraju pa se očekuje da će za mjesec do mjesec i pol krenuti s radom, rekao je u srijedu prilikom obilaska nove zgrade ravnatelj bolnice Damir Poljak.

U novom objektu bit će smješteni hitni prijemi šest odjela - interne, kirurgije, neurologije, urologije, okulistike i otorinolaringologije zahvaljujući čemu pacijenti više neće šetati od jedne do druge zgrade.

Kad OHBP počne s radom usluge u novom objektu dobivat će svi hitni pacijenti, osim oni s odjela pedijatrije, psihijatrije i ginekologije.

Kako je objašnjeno, u OHBP-u primat će se pacijenti za koje je liječnik obiteljske medicine procijenio da mu je potreban hitni pregled specijalista u bolnici ili oni koji sami procijene da je njihovo stanje toliko hitno da ne mogu gubiti vrijeme na odlazak svom liječniku.

Varaždinski župan Anđelko Stričak istaknuo je da se zdravstvo Varaždinske županije gradi kroz izgradnju i uređenje prostora, nabavu potrebnih medicinskih i dijagnostičkih aparata i uređaja te omogućavanje specijalizacija i edukacija liječnicima.

- Kad zbrojimo sve naše zdravstvene ustanove, imamo 146 mladih liječnika na specijalizacijama, a od toga se 115 odnosi na Opću bolnicu Varaždin, rekao je župan, dodavši da za ovu godini pripremaju još 54 specijalizacije.

Najavio je da će za nekoliko mjeseci u krugu varaždinske bolnice početi izgradnja Centralnog operacijskog bloka nakon čega će Varaždinska županija prići i izgradnji potrebnih parkirališnih mjesta.

Očekuje da će za dvije godine Varaždinska županija imati suvremeno opremljenu bolnicu s uređenim okolišem.

Stričak je komentirao prozivke Reformista po kojima nije bio za da se na Skupštini raspravlja o budućnosti varaždinske bolnice i situaciji u zdravstvu. Poručio je da se otvaranjem novih objekata i odjela, aktualna županijska vlast brine za zdravstvo i zdravlje građana Varaždinske županije. Njihov pokušaj jučer u Skupštini nazvao je performansom.

- Reformiste nije briga za zdravstvo ni zdravlje građana već je to jučer sve bilo u službi nadolazećih izbora za Gradsko vijeće u Varaždinu, rekao je Stričak.

Što se tiče prijedloga zdravstvene reforme ponovio je da su ga i sami Reformisti tada podržali u Hrvatskom saboru kada su još davali podršku radu Vlade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!