Obliježeno 15 godina od smrti legendarnog Marka Babića

05.07.2022.

21:22

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Heroj Domovinskog rata Marko Babić

Heroj Domovinskog rata Marko Babić

Foto: HTV / HRT

U Vukovaru je obilježena petnaesta godišnjica smrti Marka Babića, legendarnog hrvatskog branitelja s Trpinjske ceste na kojoj je, uz svog zapovjednika Blagu Zadru, uništio najviše agresorskih tenkova. Zbog hrabrosti i sposobnosti slovio je kao jedan od najpoštovanijih heroja Domovinskog rata.

- Treba imati hrabrosti stati ispred jednog, a kamoli toliko tenkova uništiti. Marko je bio jedan običan čovjek koji je pokazao da ima srce, ali i još nešto drugo kada je trebalo, rekao je vukovarski branitelj Tomislav Josić.

- Ne možeš govoriti o Marku Babiću prigodno to nije neka atrakcija kraj ceste koja blješti na trenutak. To su duboki temelji, nosivi stupovi hrvatske države u koje su utkani malobrojni. Marko Babić je bio prema onom što ja mogu reći, a mogu reći malo jer ga nisam poznavao i nije red da puno divanim o njemu neobično zastrašujuće hrabar čovjek te ona vrsta ljudi koja vas naprosto sasječe u korijenu od respekta. Kad ih upoznate, istaknuo je predsjednik RH Zoran Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!