22:52 / 29.04.2019.

Autor: P.F./HRT

Obljetnica osnivanja elitne 3. gardijske brigade "Kune"

-

-

Foto: - / -

373 poginula, 11 nestalih i 1088 ranjenih suboraca dalo je svoje živote na oltar domovini. Mi smo dužni njima se pokloniti, rekao je prvi ratni zapovjednik 3. gardijske brigade "Kune" Krešimir Šipoš.
Prije točno 28 godina osnovana je 3. gardijska brigada - elitne "Kune" koje su branile Hrvatsku na bojištima od Vukovara do Zadra. Bila je to prva profesionalna postrojba Hrvatske vojske koja je preuzela važne vojne zadatke.

U Slavonskom Brodu svečano je otkriveno spomen-obilježje.

- 373 poginula, 11 nestalih i 1088 ranjenih suboraca dalo je svoje živote na oltar domovini. Mi smo dužni njima se pokloniti i zato je ovaj spomenik danas ovdje, rekao je prvi ratni zapovjednik 3. gardijske brigade "Kune" Krešimir Šipoš.

- Njima iskazujemo posebnu zahvalnost i naglašavamo kako ćemo za dva dana obilježiti obljetnicu oslobađanja zapadne Slavonije, obljetnicu operacije Bljesak, gdje je 3 gardijska brigada imala iznimno značajnu ulogu, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!