12:46 / 26.05.2019.

Autor: HRT

Obljetnica osnivanja Hrvatske vojske

-

-

Foto: - / -

Izložen je taktičko-tehnički zbor, gdje posjetitelji mogu razgledavati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske vojske, a moći će kušati i vojnički grah.
Na zagrebačkom Jarunu održana je središnja proslava 28. obljetnice Hrvatske vojske. Građani su cijeli dan mogli razgledati naoružanje i opremu HV-a. Poslijepodne je održana pokazna vježba. Nadgledala ju je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Vijenci na Mirogoju u povodu Dana Oružanih snaga RH

Izložen je taktičko-tehnički zbor, gdje su posjetitelji mogli razgledavati naoružanje i vojnu opremu Hrvatske vojske, a mogli su i kušati vojnički grah.

U 18.30 na rasporedu je bio prigodni program koji uključuje ispaljivanje počasnih plotuna, padobranske skokove, vojno-akrobatski program Počasno-zaštitne bojne, vježbu Hrvatske vojske MINEX u kojoj sudjeluje Hrvatska kopnena vojska, Hrvatsko ratno zrakoplovstvo, Zapovjedništvo specijalnih snaga i Središnjica za obavještajno djelovanje te letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Planiran je i nastup akrobatske grupe "Krila Oluje".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!