19:12 / 04.10.2018.

Autor: HRT

Obnavlja se 'zagubljeni' spis o curenju podataka

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Iz DORH-a poručuju kako oni nikada nisu ni imali sporni spis koji je navodno nestao u Općinskom državnom odvjetništvu.
Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo obnovit će zagubljeni spis protiv nepoznatog počinitelja o curenju podataka, doznaje se u glavnom Državnom odvjetništvu (DORH) u kojem ističu da oni nikada nisu ni imali sporni spis koji je navodno nestao u Općinskom državnom odvjetništvu.

Odluku o obnavljanju spisa u srijedu je donijela zagrebčka općinska državna odvjetnica na temelju podataka iz upisnika i pomoćnih knjiga te pribavljanjem dokumentacije koja se nalazi kod suda, tijela unutarnjih poslova, stranaka ili drugih tijela. Takva odluka uslijedila je nakon utvrđenja kako je spis predmeta Općinskog državnog odvjetništva u Zagrebu iz 2011. protiv nepoznatog počinitelja zagubljen te trenutno nije dostupan.

Doznaje se i da je općinska državna odvjetnica u svrhu obnove spisa predmeta, zatražila preslike spisa predmeta Županijskog suda u Zagrebu.

Nakon izvanredne sjednice saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić izjavio je da općinsko Državno odvjetništvo u ovom trenutku nema spis iz 2011. godine o razbijanju lanca prostitucije. Jelenić je rekao novinarima da su u tom slučaju svjedoci ispitani. "Opovrgnuli su ono što su neformalno izjavili policiji", pojasnio je Jelenić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!