Obnova objekata i razvoj vatrogastva u Sisačko-moslavačkoj županiji

05.05.2023.

14:24

Autor: V.K./HRT/Hina

Vatrogasci

Vatrogasci

Foto: Ilustracija/ Nikola Cutuk / Pixsell

Sisačko-moslavačka županija ima izvrsnu suradnju s vatrogascima, a u suradnji s Vladom osigurano je 40 milijuna kuna za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojba i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja županije koji su stradali u potresu, rekao je u petak župan Celjak.

U povodu blagdana Svetog Florijana, nebeskog zaštitnika vatrogasaca, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, sa suradnicima, održao je tradicionalni prijem za članove županijske Vatrogasne zajednice, na kojem je zahvalio vatrogascima za dosadašnji rad, te najavio daljnju potporu.

Razgovaralo se i o ulaganjima i zajedničkim ciljevima i planovima za razvoj županijskog vatrogastva.

- Naši vatrogasci su uvijek prvi kada je to potrebno, uvjerili smo se u njihovu empatiju kod pomaganja ljudima i njihove vještine u savladavanju posljedica potresa. Vatrogasci su tu za nas svaki dan, ne samo kada je potrebno sanirati posljedice potresa. Vidjeli smo prije nekoliko mjeseci njihov rad i prilikom poplava na području Petrinje, Hrvatske Kostajnice i Sunje, rekao je župan Celjak.

Drago nam je, dodao je, da su se naši vatrogasci angažirali u nabavci opreme koju su izgubili u potresu putem Fonda solidarnosti.

Govoreći o planovima, župan je rekao da je razvoj vatrogastva među važnijim županijskim zadaćama, pa će se već iduće godine za te potrebe u županijskom proračunu osigurati više sredstava.

Predsjednik Vatrogasne zajednice SMŽ, Mijo Brlečić, zahvalio se županu Celjaku na svemu što je županija do sada učinila za vatrogastvo i na onome što još planira odraditi u budućnosti.

Dodao je da nakon obnove njihovih prostora nakon potresa, predstoji osnivanje vatrogasnog županijskog centra, što će omogućiti još bolje uvjete i kvalitetniji rad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!