16:21 / 19.08.2020.

Autor: I.D./Marija Matoš/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Obnova osječke Copacabane zapela s papirima

-

-

Foto: - / -

Rekonstruirat će se postojeći bazeni, ali Kopika će dobiti dodatne sadržaje: svlačionice, tuševe, caffe bar, slapove, hidromasažu, divlju rijeku, valove i brojne druge atrakcije.
Ovoga ljeta trebala je početi obnova popularnog osječkog kupališta - Sportsko-rekreacijskog centra Copacabana, ali od radova još ništa. Zapelo je s papirima.

U tijeku je izrada projektne dokumentacije, čeka se građevinska dozvola te mišljenje o prihvatljivosti zahvata vezano uz ekološku mrežu jer kupališni kompleks u blizini je Regionalnog parka Mura-Drava.

Obnova kupališnog kompleksa izgrađenog prije 45 godina trebala bi početi do kraja 2020. i stajati 15 milijuna kuna.

- Rekonstruirat ćemo postojeće bazene, olimpijski, duboki, rekreacijski i dječji, ali Kopika će dobiti dodatne sadržaje. Imat će svlačionice, tuševe, caffe bar i svu prateću opremu potrebnu za funkcioniranje jednog novog kompleksa, kaže Nada Zebić, pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za graditeljstvo, energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša grada Osijeka.

Bit će tu i slapovi, hidromasaža, divlja rijeka, valovi i brojne druge atrakcije. Osječani su oduševljeni činjenicom da će napokon dobiti suvremeno kupalište.

S obzirom na to da radovi još nisu počeli, mnogi se pitaju nije li se barem Kopika već ovoga ljeta mogla otvoriti za kupače. Iz Grada poručuju da su istražni radovi pokazali sljedeće:

- Sama infrastruktura Copacabane, znači tehnika, nije mogla omogućiti zdravstvenu vodu i sigurnu prema higijenskim uvjetima i standardima koji su danas propisani, a rekonstruirati samu instalaciju da bismo doveli ispravnu vodu u nešto što su istraživanja pokazala da je čak potrebno i ukloniti je bilo bespredmetno ulaganje, objašnjava Zebić.

Novo kupalište Osijek bi trebao dobiti za oko dvije godine. Do tada će se Osječani hladiti na prekrasnim pješčanim plažama uz Dravu. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!