16:30 / 18.08.2020.

Autor: Renata Waldman/Regionalni dnevnik/B.A./HRT

Obnova policijske postaje u Donjem Miholjcu

-

-

Foto: - / -

Zgrada je sagrađena još 1984. godine, pa joj je i učinkovitost bila na razini E razreda.
U Donjem Miholjcu traje energetska obnova zgrade Policijske postaje. Vrijednost je projekta gotovo 5 milijuna kuna. Tri milijuna daje Europski fond za regionalni razvoj. Završetak radova očekuje se krajem rujna.

Zgrada je sagrađena još 1984. godine, pa joj je i učinkovitost bila na razini E razreda.

- S ovim projektom mi ćemo sigurno značajno uštedjeti na energentima i energiji i u zimskom i u ljetnom periodu. Radi se i o grijanju i o hlađenju. Samim tim zgrada će biti ugodnija za rad, ugodnija će biti za naše stranke koje dolaze nekakvim svojim poslovima, rekao je Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske.

Zato se radi punom parom. Od poda do stropa. Da bi se osigurale dugoročne uštede u energiji. I to više od 50%.

- Zamjena krova, fasada, znači nova izolacija, stolarija vanjska, solarni kolektori za potrošnju tople vode pošto imamo tu i sportsku dvoranu, rekao je Darko Szabo, voditelj projekta MUP RH.


Od osam policijskih postaja na području Policijske uprave osječko-baranjske pet je već energetski obnovljeno. S više od 2000 četvornih metara ova je postaja takav najveći projekt. Dobra vijest i za 20 tisuća stanovnika koji žive na tom području.

- Izolacija nije bila dobra. Nakon ovog projekta, nakon ovih radova smatram da će ugodno biti raditi. Da će biti profesionalnije što se tiče nas, što se tiče i same usluge građanima, rekao je pomoćnik načelnika PP Donji Miholjac Marko Falamić.

- Značit će i za naše građane koji će imati jedan potpuno novi uređen prostor. Dakle, kad budu dolazili sa svojim potrebama zbog određene dokumentacije u policiju, vjerujem da će to puno brže ići i da će se osjećati bolje, rekao je gradonačelnik Goran Aladić.

A tako bi se građani trebali osjećati i zbog namjere da Donji Miholjac postane "pametan i zeleni" grad.  Zbog čega ondje pojačano rade na uštedi energije i zaštiti okoliša.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!