08:43 / 18.08.2020.

Autor: M.M./Dobro jutro Hrvatska/HRT

Obnova riječkog KBC-a za 12 milijuna kuna

-

-

Foto: - / -

Građani Rijeke, ali i šire uskoro će moći boraviti u novoobnovljenim prostorijama glavne zgrade KBC-a Rijeka.
Građani Rijeke, ali i šire uskoro će moći boraviti u novoobnovljenim prostorijama glavne zgrade KBC-a Rijeka. U obnovu je uloženo gotovo 12 milijuna kuna.

-
Ministar Beroš obišao gradilište nove bolnice u Rijeci     

Rijeka je poznata po novoj bolnici koja je najveća investicija Vlade RH u zdravstvu dosad i napreduje bez kašnjenja, no radovi traju i na drugim objektima.

- Obnavlja se odjel hematologije i endokrinologije te sanitarni čvorovi, što će našim pacijentima omogućiti bolji boravak u bolnici. Također obnavlja se jedinica intenzivnog liječenja, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Istaknuo je i da je Rijeka respiratorni centar za pacijente s komplikacijama od bolesti COVID-19, koji pokriva tri županije te da imaju spremno 55 respiratora.

Osim ovih odjela, KBC Rijeka dobit će manju trgovinu, a obnavljaju se i dva prostora za uslužne djelatnosti, a kako je ravnatelj rekao, pacijenti najviše navijaju za frizerski salon odnosno brijačnicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!