18:04 / 28.08.2020.

Autor: B.A./Hina

Obnova vukovarskog Vodotornja pri kraju, otvaranje krajem listopada

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Objekt Vodotornja sadrži memorijalne stube, memorijalnu sobu i vidikovac te će se u njemu u istome trenutku moći nalaziti najviše 70 osoba.
Radovi na obnovi vukovarskog Vodotornja su pri kraju, cjelokupna obnova koštat će oko 46 milijuna kuna, a simbol grada Vukovara bit će svečano otvoren koncem listopada, najavio je u petak vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je u pratnji novinara obišao radilište.

Penava osudio napad na srpske mladiće

Tih 46 milijuna kuna je osiguralo gotovo 7.000 Hrvata diljem svijeta i sa svih kontinenata, građani Hrvatske i mnoge tvrtke koji su se svi zajedno uključili u akciju Vukovarski Vodotoranj - simbol hrvatskog zajedništva, rekao je Penava.

Naglasio je da su time pokazali koliko im je stalo do vrijednosti Domovinskog rata i njegovih simbola. Zahvalio je svim donatorima čija će imena biti ispisana na donatorskoj ploči, a zahvalu je uputio i medijima koji su pratili tijek realizacije projekta obnove Vodotornja.

Vukovarskim vodotornjem upravljat će  istoimena gradska tvrtka koja će imati 27 zaposlenih. Penava je ocijenio da će Vodotoranj nakon otvorenja značajno pridonijeti gospodarskoj i turističkoj ponudi grada, a imat će i snažnu simboličku ulogu.

Sama svečanost otvorenja, naglasio je vukovarski gradonačelnik, ovisit će o epidemiološkoj situaciji.

Objekt Vodotornja sadrži memorijalne stube, memorijalnu sobu i vidikovac te će se u njemu u istome trenutku moći nalaziti najviše 70 osoba.

U prizemlju pored Vodotornja nalazi se amfiteatar sa 100 sjedećih mjesta, dječje igralište i kafić, a izvršeni su i hortikulturalni zahvat oko prostora Vodotornja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!