15:53 / 27.05.2020.

Autor: Josip Gavranović/Regionalni dnevnik/M.M./HRT

Obnova Zagreba bit će duga i financijski iscrpljujuća

-

-

Foto: - / -

Od 18. travnja do danas 2195 zagrebačkih obitelji zatražilo je i dobilo pomoć u građevinskom materijalu.
Nakon materijala za popravak krovova na red je stigao drugi dio građevinskog materijala za stradale u potresu na području grada Zagreba. Ovaj put to je materijal za unutarnju obnovu.

Od 18. travnja do danas 2195 zagrebačkih obitelji zatražilo je i dobilo pomoć u građevinskom materijalu. Potrošeno je 2 milijuna i 100 tisuća kuna za 851 paletu opeke, 634 palete crijepa, 590 paleta drvne građe kojekakve vrste, tri tone čavla, 30 m2 krovne folije, 136 paleta morta, 33 palete žbuke i 350 komada dimjaka, rekla je pročelnica Gradskog ureda za mjesnu samoupravu Renata Šimon

Nove zalihe su spremne, a da bi olakšali situaciju, gradonačelnik Milan Bandić uputio je poziv ministru financija Zdravku Mariću da ukine PDV na građevinski materijal u Zagrebu za obnovu grada.

Obnova Zagreba bit će duga i financijski iscrpljujuća. A potporu je pružila i Vlada Savezne Republike Njemačke poslavši deset rasvjetnih balona sa stativima te stotinu dizelskih grijalica za šatore u vrijednosti od 85.000 eura.

- Bilježimo i pomoć koja je došla i u migrantskoj krizi, zatim pomoć za COVID u maskama i testovima za COVID, rekao je Damir Trut, pomoćnik ministra za poslove civilne zaštite u MUP-u.

Donacija je namijenjena jačanju i potpori civilne zaštite Republike Hrvatske koja se uz borbu protiv bolesti COVID-19 bori i s posljedicama potresa te pomaže u sanaciji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!