13:21 / 08.11.2020.

Autor: HRT

"Obnovimo Zagreb" ide na lokalne izbore 2021.

Foto: Igor Soban/PIXSELL, arhiva

Foto: Igor Soban/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Mišljenja su da se Zagreb, osim postpotresno, mora obnoviti u društvenom, ekonomskom i prostornom smislu.
Zajednica stručnjaka i znanstvenika "Obnovimo Zagreb" danas je izvijestila da se transformira u političku stranku i izlazi na lokalne izbore 2021. godine, a zastupat će cjelovitu, pravednu, transparentnu i ekonomičnu obnovu Zagreba na human i stručan način.

-
Zastupat ćemo obnovu koja će učiniti sigurnima ljude i imovinu. Obnovu koja će zatvoriti vrata malverzaciji i otvoriti vrata urbanom razvoju i prosperitetu Zagreba. Vjerujemo da naša prisutnost, teoretsko i praktično znanje, kao i naša visoka motiviranost mogu znatno pridonijeti kvaliteti političke scene, istaknuli su u priopćenju.

Obnovi će, kažu, pristupiti cjelovito, sustavno i temeljeno na najboljim praksama. Podsjetili su da su se razložnim primjedbama i konkretnim prijedlozima obraćali Vladi, mjerodavnim ministarstvima i gradskim institucijama koje imaju utjecaj na proces obnove i na kvalitetu života stradalih Zagrepčana te da su predlagali kvalitetne izmjene zakonskih i podzakonskih dokumenata, od kojih su neke prihvaćene i primijenjene, a mnoge nisu.

- Sveprisutnu lošu praksu ignoriranja struke od strane politike osjetili smo i na vlastitoj koži. I odlučili se suprotstaviti. Sazreli su uvjeti za promjenu paradigme. Zagreb, zapušten prije potresa i razoren u potresu, ne smije biti žrtva političkih mediokriteta i špekulantskih predatora, poručili su iz Obnovimo Zagreb.

Mišljenja su da se Zagreb, osim postpotresno, mora obnoviti u društvenom, ekonomskom i prostornom smislu te da Zagreb zaslužuje novi profil gradske uprave, temeljen na znanju i javnom interesu.

- Sazreli su uvjeti da se znanje i kompetencije politički uobliče i realiziraju te da s političkih govornica sve više slušamo znalce, a sve manje političke trbuhozborce", zaključili su u priopćenju, koje ime Obnovimo Zagreb, potpisala  Marina Pavković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!