15:22 / 12.10.2018.

Autor: A.Š./I.H./HRT

Obnovljen "Hrvatski ponos" u Kninu

-

-

Foto: - / -

Otvorenje novouređene dnevne bolnice s jednodnevnom kirurgijom pacijenti su dočekali s dobrodošlicom, posebice zbog nove opreme.
U kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici "Hrvatski ponos" otvorena je novouređena dnevna bolnica s jednodnevnom kirurgijom. Projekt je vrijedan 5,5 milijuna kuna, a najveći dio osiguran je u europskoj blagajni. Dnevna bolnica za Knin ima višestruki značaj - obavljat će se dijagnostički, ali i brojni kirurški zahvati.

Otvorenje novouređene dnevne bolnice s jednodnevnom kirurgijom pacijenti su dočekali s dobrodošlicom, posebice zbog nove opreme. Laparaskop najnovije generacije - najvažniji je uređaj nove kninske dnevne bolnice.

Za pacijente znači to i kraći boravak u bolničkome krevetu. Od prijema do otpusta za samo 16 sati.

Ovaj je projekt jedan od 27 koji će u hrvatskim bolnicama biti ostvareni zahvaljujući europskom novcu. A vrijedni su ukupno milijardu i 100 tisuća kuna. Zahvaljujući ovom projektu nabavljena je i nova oprema za dnevnu bolnicu interne, pedijatrije i ginekologije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!