Obnovljen osječki Pješački most

02.08.2022.

16:28

Autor: Katarina Barač Perošević/Regionalni dnevnik/HRT

Obnovljen osječki Pješački most

Obnovljen osječki Pješački most

Foto: Regionalni dnenvik / HRT

Lijeva i desna obala Drave u Osijeku ponovno su spojene Pješačkim mostom. Nakon višemjesečne obnove otvoren je jedan od najpoznatijih i najljepših simbola Osijeka - most izgrađen 1981. Uskoro će i zasvijetliti te tako opet biti fotogeničan kao i prije radova.

Obnova mosta trajala je gotovo godinu dana. To je prva generalna rekonstrukcija otkako je ovaj viseći ljepotan izgrađen prije 41 godinu.

- Čelična konstrukcija mosta, ovi piloni sve ono što se nalazi ispod zemlje, dakle komore koje se ne vidi, zapravo temelje mosta i cijela gazna površina, dakle armirane betonske površine, njih 50 ukupno koje su montirane na konstrukciju mosta su obnovljene. Svi oni dijelovi koji su kompletno trebali biti zamijenjeni, su zamijenjeni, nanesen je sloj zaštite, rekao je Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

Radovi su završili pet mjeseci prije zadanog roka. Most je otvoren potkraj srpnja na zadovoljstvo svih sugrađana, a ubrzo bi ovaj simbol Osijeka trebao i ponovno zasvijetliti.

- Radovi na rasvjeti bit će kroz nekoliko tjedana gotovi, most će ponovno zasvijetliti i preostaje samo ispitivanje slila u ovim zategama, što isto tako ne ometa normalno odvijanje prometa, dodao je Vulin.

Mnogim je pješacima i biciklistima pješački most inače omiljena ruta do odredišta, a sada i posebna atrakcija. U obnovu osječkoga pješačkoga mosta uloženo je 14 i pol milijuna kuna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!