Obnovljena i proširena Zračna luka Split

13.07.2019.

12:42

Autor: HRT

default error photo
Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji gdje je, među ostalim, sudjelovao na svečanosti otvorenja obnovljenog i proširenog putničkog terminala Zračne luke Split.
Velik dan za splitsku zračnu luku. Nakon dvije i pol godine dovršeni su radovi na proširenju i nadogradnji putničkog terminala Zračne luke Split, a vrata novog dijela otvorena su na početku jednog od najprometnijih turističkih vikenda.

Riječ je o projektu vrijednom ukupno 450 milijuna kuna kojim je putnička zgrada proširena na tri kata s novih 35.000 četvornih metara, a moći će primiti više od 3,5 milijuna putnika na godinu.

Na otvorenju su bili predsjednik Vlade Andrej Plenković, ministar mora, pomorstva i infrastrukture Oleg Butković te ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji su u posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji. 

Osim zgrade sagrađen je i novi pješački nathodnik kojim će putnici prelaziti put od terminala preko kaštelanske prometnice do novog velikog parkinga za 900 automobila i 50 autobusa.

Gosti emisije HRT-a Tema dana bili su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković te predsjednik Udruženja zračnog prometa pri HGK i direktor bračke zračne luke Tonći Pejović. 

Obojica su danas bili na otvorenju novog terminala splitske zračne luke. Govorili su o tome kako sve to skupa izgleda, koje su karakteristike tog terminala  te što će ova investicija značiti za to područje.

Prije Splita, premijer je bio u Trilju. Ondje su potpisani ugovori vrijedni 248 milijuna kuna, na temelju kojih bi stanovnici Trilja, Otoka i Dicma uskoro trebali dobiti kvalitetniju javnu vodoopskrbu, odvodnju, te pročišćivače. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!