19:24 / 08.07.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/M.Š./HRT

Obračun Milanovića i Dežulovića

Obračun Zorana Milanovića i Borisa Dežulovića

Obračun Zorana Milanovića i Borisa Dežulovića

Foto: HTV / HRT

Zbog prosvjeda protiv bespravne gradnje u uvali Vruja pokraj Omiša zaiskrilo je između predsjednika Republike Zorana Milanovića i jednog od organizatora prosvjeda, novinara Borisa Dežulovića. 

Zoran Milanović ga je jučer usporedio s vikingom, a prosvjed s balvan-revolucijom, pa mu je Boris Dežulović uzvratio u svojoj kolumni. Predsjednika je prozvao za kukavštinu i - kako navodi - hodočašćenje šatorašima u Savsku.

Milanović mu je na to odgovorio putem Facebooka. Podsjetimo, bespravna gradnja u Vruji povezuje se s poduzetnikom Stipom Latkovićem, čija je tvrtka bila donator u Milanovićevoj predsjedničkoj kampanji.

- Milanovićeva je krivica, nadalje, u tome što je partnerovu projektu devastacije i uništavanja obale ponudio svoj neoliberalni ekonomski elaborat, po kojemu je pučko izletište u Vruji - u kojemu su stari Piščani i Breljani provodili djetinjstva i vjenčavali se - bilo 'sastajalište narkomana', pa pseudoheritage hotel ili apartmansko naselje ne samo da su mnogo bolji i ljepši od tih par kamenih kućica, već su bolji i ljepši i od same precijenjene netaknute prirode. Ili kako to bahati mali miš već voli vrijeđati 'kamenjara', izjavio je Boris Dežulović za portal Index.hr.

- Boro ne podnosi nikoga i ništa. Nije podnosio onakvu Jugu, ne podnosi niti Hrvatsku. Živcira ga Split, gadi mu se Beograd. A izvan akvatorija bivše države njegov šuplji drakkar potonuo bi ko klada. Provincijalni hejter. Na njegovu sreću, rođen je i živi u ekstatičnom bonusu Dalmacije. Tamo i budale djeluju bistro. (...) Želim mu dug život, ali prije nego što jednoga dana Pisak zamijeni Valhallom, Ragnar bi se zajednici mogao odužiti jednim mandatom predsjednika Vrhovnog prijekog obalnog suda. Ne znam koju školu je završio, ali zna sve, napisao je predsjednik Zoran Milanović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!