12:57 / 07.05.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HRT/A.M.

Obuljen Koržinek: Jučerašnja Milanovićeva izjava me šokirala

Nina Obuljen Koržinek,ministrica kulture i medija

Nina Obuljen Koržinek,ministrica kulture i medija

Foto: Dnevnik/IMS/HTV / HRT

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek nakon svečanog otvorenja novog prostora u delničkoj gradskoj knjižnici komentirala je jučerašnje izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića vezane uz HRT.

- Jučerašnja izjava me šokirala, posebno zato što je sadašnji predsjednik dok je bio premijer zapravo inaugurirao koncept i zakonski okvir upravljanja HRT-a i mislim da je zadnji koji bi danas trebao ikoga prozivati. Mi nemamo nikakve ambicije utjecati na bilo koji medij u Hrvatskoj, upravo suprotno. Smatramo da jačamo i našu demokraciju i sve naše vrijednosti u našem društvu ako nastojimo da vama novinarima osiguramo da radite svoj posao profesionalno i bez pritiska, kazala je Nina Obuljen Koržinek, ministrica kulture i medija.

Delnice su nakon 147 godina dobile novi prostor gradske knjižnice, površine 500 četvornih metara. Projekt vrijedan 6 milijuna kuna najvećim je dijelom sufinanciralo Ministarstvo kulture i medija, a preostali je novac većinom iz ostavštine Delničanke Janet Majnarich.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!