19:14 / 13.01.2022.

Autor: T.V./Dnevnik/HRT

Obuljen Koržinek: Nismo tražili produljenje roka, netočno je da je EK odbila naš zahtjev

Ministrica Nina Obuljen Koržinek

Ministrica Nina Obuljen Koržinek

Foto: HTV / HRT

Ministrica Nina Obuljen Koržinek komentirala je medijske navode da će se zbog kašnjenja u obnovi dio od 5,1 milijarde kuna iz europskog Fonda solidarnosti morati vratiti jer ih nećemo stići potrošiti do lipnja. Rekla je da Vlada nije tražila produljenje roka niti se o tome razmišlja, pa nisu točni navodi da je Europska komisija odbila hrvatski zahtjev.

Kaže da je za projekte obnove nakon zagrebačkog potresa ugovoreno više od 8 milijardi kuna. Ono što se ne stigne utrošiti do lipnja - financirat će se putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

- U ovom trenutku, šest mjeseci prije isteka roka, bilo bi neozbiljno od nas da govorimo o tome što će se realizirati a što se neće realizirati do predviđenog roka. Veliki je broj dionika, kao što sam rekla, preko 8 milijardi projekata je ugovoreno i zato u pismu koje ste vi dobili, a i u našim zaključcima sa sastanka piše da sljedeći sastanak imamo početkom ožujka i do tada će sve biti jasnije oko same dinamike trošenja, poručila je ministrica Obuljen.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!