13:54 / 12.09.2019.

Autor: D.M./Hina

Obuljen Koržinek: Prijedlog za ukidanje pretplate najobičniji populizam

Foto: arhiva, Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: arhiva, Marko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Javni servis nije samo informativni program. To su i kultura, sport, obrazovanje i manjine. To je europska stečevina, naš zakon, rekla je Obuljen.
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek ocijenila je zahtjev predsjednika HSS-a Kreše Beljaka za ukidanje RTV pretplate "najobičnijim populizmom". To je najobičniji populizam, ne mogu vjerovati da saborski zastupnik može tako nastupiti, ocijenila je ministrica Obuljen u izjavi novinarima pred Banskim dvorima.

Podsjetila je da javni servis nije samo informativni program - to su i kultura, sport, obrazovanje, nacionalne manjine... "To je europska stečevina, naš zakon", rekla je Nina Obuljen Koržinek.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak izjavio je kako RTV pristojbu treba ukinuti te poručio da bi se o financiranju javne televizije trebalo raspravljati u Saboru kroz raspravu o proračunu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!