16:12 / 15.10.2021.

Autor: HRT/Hina

Obuljen Koržinek: Važno je za HRT da dobije glavnog ravnatelja

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek

Foto: HRT / IMS

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, koja boravi u Požegi na obilježavanju mjeseca hrvatske knjige, komentirala je događaje u Saboru. Kazala je kako Vlada ne sudjeluje u tom izboru već ga bira Sabor koji mora, nastavlja, procedure provesti u skladu sa zakonom. Za HRT je kazala kako je važno čuvati i jačati riječ javni servis koji pruža najvažnije kulturne, dramske, filmske i obrazovne sadržaje.

- Meni je žao da je rasprava ponovno, umjesto da se fokusira na kandidate i njihove programe, krenula u nekom potpuno drugom smjeru licitirajući o nekakvim nepostojećim sukobima interesa, spitzenkandidatima i svime što je nažalost rezultiralo jučer onim što se dogodilo u Hrvatskom saboru, kazala je.

- Nadam se da će Sabor između ovih 13 kandidata sljedeći tjedan izabrati glavnog ravnatelja jer HRT-u treba stabilno vodstvo, zaključila je Obuljen Koržinek.

Saborska sjednica prekinuta je u četvrtak navečer nakon što je oporba izišla pred govornicu te tako opstruirala početak rasprave o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a zatraživši poništenje natječaja za ravnatelja.

Saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav zaključio je u petak da su sjednice Odbora za medija na kojima se odlučivalo hoće li Robert Šveb biti kandidat za glavnog ravnatelja HRT-a bile neregularne te da se mora sazvati nova.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!