14:16 / 18.06.2020.

Autor: I.D./HINA

Obuljen Koržinek: Više dostojanstva u raspravi o pravu na pobačaj

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

To su pitanja vrlo teška za svaku ženu. Mislim da toj temi treba prilaziti s puno više promišljanja o integritetu i osjećajima žena, odgovorila je Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade upitana za komentar Škorina stajališta o pobačaju.
Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u četvrtak je izjavila da se o pravu žene na pobačaj treba raspravljati s puno više dostojanstva referirajući se na izjavu čelnika Domovinskog pokreta Miroslava Škore da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.

- Škoro: Pokušava mi se imputirati

- To su pitanja vrlo teška za svaku ženu. Mislim da toj temi treba prilaziti s puno više promišljanja o integritetu i osjećajima žena, odgovorila je Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade upitana za komentar Škorina stajališta o pobačaju.

Stajalište da se silovana žena, ako zatrudni, mora dogovoriti s obitelji što će učiniti, Škoro je iznio tijekom jučerašnjeg sučeljavanja s Gordanom Jandrokovićem u organizaciji Večernjeg lista. Upitana je li joj sporna ta Škorina izjava, Obuljen Koržinek je rekla da su joj sporne "mnoge izjave gospodina Škore i ljudi oko njega".

Miroslav Škoro je danas, nakon što je ta njegova izjava izazvala niz reakcija, izjavio da mu se imputira te dase njegove izjave izvlače iz konteksta jer nema ništa drugo što bi se prigovorilo njemu ili listi koalicije Domovinskog pokreta.

Nina Obuljen Koržinek, treća na HDZ-ovoj izbornoj listi u 1. izbornoj jedinici, rekla je i da očekuje argumentiranu predizbornu kampanju u kojoj će se govoriti o programima, postignućima i viziji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!