13:12 / 21.03.2020.

Autor: M.Š./HRT

Obustava javnog prometa u cijeloj zemlji

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba u subotu je izvijestio da se obustavlja javni prijevoz u cestovnom i željezničkom prometu.
Stožer civilne zaštite Grada Zagreba u subotu je izvijestio da se obustavlja javni prijevoz u cestovnom i željezničkom prometu te javnom gradskom prometu te je pozvao sve Zagrepčane da se bez iznimke pridržavaju odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite.

-
Odlukom o obustavi javnoga prometa od 21. ožujka obustavljaju se sve vrste javnog prijevoza u unutarnjem i međunarodnom cestovnom i željezničkom prometu te javnom gradskom prometu. Iz Odluke je izuzet autotaksi prijevoz, poručili su iz stožera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Zatvorena su dječja igrališta pa Stožer upozorava i na beskompromisno poštivanje te odluke o stavljanju izvan uporabe dječjih igrališta i otvorenih sportskih igrališta.

Također i na odluke o načinu održavanja pogreba i posljednjih ispraćaja temeljem koje se pogrebi, posljednji ispraćaji i polaganje urne mogu odvijati isključivo u najužem krugu obitelji i predstavnika vjerske zajednice, uz zabranu objave podataka na osmrtnicama o mjestu i vremenu održavanja posljednjeg ispraćaja.

Obustavlja se i obavljanje glazbenih te usluge dostave cvijeća i svijeća.

Gradski stožer Zagrepčane upozorava i na poštivanje odluke o mjerama prilikom sklapanja braka i životnog partnerstva kojom se propisuje da je sklapanje braka u vjerskom ili građanskom obliku, kao i sklapanje životnog partnerstva moguće obavljati samo u najužem krugu obitelji uz prisustvo službene, odnosno vjerske osobe.

Prilikom posljednjih ispraćaja i sklapanja brakova potrebno je poštivati upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a prisutni ne smiju imati povišenu temperaturu niti simptome akutne respiratorne infekcije.

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba poziva sve građane Grada Zagreba na beskompromisno poštivanje donesenih odluka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!