21:08 / 20.12.2020.

Autor: M.M./HRT

Obustavljen putnički zračni promet iz Velike Britanije

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: ilustracija, Pixabay

Foto: - / -

ZbogHrvatski premijer Andrej Plenković objavio je na Twitteru kako će iz mjera opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Ujedinjenog Kraljevstva na 48 sati.
Zbog novog soja koronavirusa koji je otkriven u Velikoj Britaniji, hrvatski premijer Andrej Plenković objavio je kako će iz mjera opreza privremeno obustaviti putnički zračni promet iz Ujedinjenog Kraljevstva na 48 sati.

➡️ Novi soj koronavirusa "izvan kontrole"
➡️ WHO u kontaktu s britanskim čelnicima zbog novog soja koronavirusa
➡️ Koronavirus - najnovije informacijeBritanske zdravstvene vlasti objavile su da se novi soj brže širi među populacijom, a još se nastoji otkriti je li smrtonosniji. Britanski ministar zdravstva Matt Hancock rekao je da je novi soj koronavirusa "izvan kontrole". Zbog njega je zatvoren London i dio Engleske, a to će potrajati dok se ne procijepi stanovništvo. 

➡️ EU suspendira sve zračne i željezničke veze s Britanijom?  

Izvan Velike Britanije, nekolicina slučajeva je prijavljena u Danskoj (9) te po jedan u Nizozemskoj i u Australiji.  Na pojavu novog soja virusa reagirale su i druge zemlje. Belgija, Nizozemska, Njemačka i Italija među prvima su odmah suspendirale sve zračne i željezničke veze s Velikom Britanijom. Ako je vjerovati diplomatskim izvorima iz Bruxellesa, toj odluci sutra će se pridružiti i veći dio članica Unije.

➡️ Što znamo o novom soju koronavirusa u Velikoj Britaniji?

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) poziva svoje članove u Europi da "pojačaju kontrolu" zbog novog soja koronavirusa. Preporučuje svojim zemljama članicama da "povećaju kapacitete za sekvenciranje" virusa i tako saznaju više o opasnostima koje donosi novi soj. Kako navodi WHO, osim "prvih naznaka da bi novi soj mogao biti zarazniji", on bi "mogao utjecati i na djelotvornost nekih dijagnostičkih metoda", prema prvim informacijama. No nema "nijednog dokaza o promjeni težine bolesti", premda se i o tome istražuje, poručju iz WHO-a.
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!