11:17 / 18.03.2020.

Autor: M.Š./T.D./HRT/Hina

Ocu s Paga 30 godina zatvora

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Bio je optužen za četiri pokušaja teškog ubojstva.
Sudsko vijeće Županijskoga suda u Zadru, pod predsjedanjem suca Ivice Markovića proglasilo je krivim 55-godišnjaka i izreklo mu jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od trideset godina uz obvezno psihijatrijsko liječenje.

Bio je optužen za četiri pokušaja teškog ubojstva.

Podsjećamo, potkraj veljače prošle godine muškarac je jedno po jedno bacio četvero vlastite malodobne djece s balkona kuće u Pagu.  Djeca su s visine od gotovo pet metara pala na betonsku podlogu u dvorištu. Dvije djevojčice i jedan dječak pritom su teško ozlijeđeni, dok je jedna djevojčica ozlijeđena lakše.

Jednoglasnom odlukom sudskog vijeća kojim je predsjedao sudac Ivica Marković, Rođak je proglašen krivim za četiri ubojstva u pokušaju. Za svako nedjelo dobio je osam godina, a jedinstvenom je kaznom osuđen na 30 godina zatvora.

Optužnica ga tereti da je 28. veljače 2019. oko 6 sati, u kući u Pagu gdje je sa suprugom i djecom bio podstanar, svoje četvero djece dok su spavala uzeo iz spavaće sobe te ih jedno po jedno, u namjeri da ih ubije, bacio s terase ispred ulaznih vrata.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!