Od 1. studenog do 31. ožujka i danju obavezna dnevna ili kratka svjetla

31.10.2021.

09:22

Autor: HRT/Hina

Magla, oprez u vožnji

Magla, oprez u vožnji

Foto: Goran Stanzl / PIXSELL

Od 1. studenog do 31. ožujka i danju na motornim vozilima obavezno je korištenje dnevnih ili kratkih svjetala, a za motocikliste i mopediste to pravilo vrijedi cijelu godinu, podsjetili su iz Hrvatskog autokluba na članak 102. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Magla, mjestimice vrlo gusta, smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a na dionicama pod maglom kolnici su vlažni i skliski pa iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cesti te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

U povodu blagdana Svih svetih na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju danas od 15 do 23 sata, a u ponedjeljak 1. studenog od 14 do 23 sata bit će zabranjen promet teretnim motornim vozilima najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona.


Na dionici državne ceste DC66 Mošćenička Draga - Brseč danas između 6 i 18 sati zbog snimanja filma promet će se povremeno zaustavljati u kratkim intervalima.

Na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju dva sata, a na prijelazu Tovarnik/Šid na ulaz tri, a na izlaz četiri sata.

U prekidu je trajektna linija Prapratno - Sobra. Trajekti na ostalim linijama plove redovito.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!