09:58 / 11.12.2019.

Autor: V.K./Hina

Od 1. veljače Zagrepčanima viši računi za odvoz ozpada

Foto: PIXSELL

Foto: PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od 1. veljače Zagrepčani će plaćati otprilike dvostruko veću cijenu odvoza otpada.
Od 1. veljače Zagrepčani će plaćati otprilike dvostruko veću cijenu odvoza otpada.

Naime, zagrebačka Skupština u trećem je danu zasjedanja izglasovala odluku prema kojoj će se formirati nova cijena odvoza komunalnog i biootpada. Njezinu donošenju prethodila je žestoka rasprava, oporba je dva puta rušila kvorum, no većina je odluku o poskupljenju ipak donijela.

- Ono što je osnovni problem je da je odluka iznimno nepravedna, znači jednako će plaćati fiksni dio oko 70 kn umirovljenik u garsonjeri kao i kuća na 3 etaže u kojoj živi 10 ljudi, naglasio je Tomislav Tomašević, Zagreb je naš!

- To vam je otprilike 350 miliona novih novaca u proračun Grada Zagreba odnosno u proračun Čistoće, posegne se u džepove građana, građani to uredno plaćaju, ističe Anka Mrak-Taritaš, GLAS.

- Dakle uredba koju je donijela Vlada odnosno nadležno ministarstvo nas veže na određene rokove i taj rok koji nalaže Gradu Zagrebu i ostalim jedinicama lokalne samouprave ističe 14. prosinca da mi ovdje na Gradskoj skupštini nismo donijeli odluku koja bi to poruka bila prema našim sugrađanima koja bi to bila poruka odavde s mjesta Gradske skupštine za što? Da se ne poštuju zakoni?, zapitao se Kazimir Ilijaš, HDZ.

Sjednica je počela jutros nekoliko minuta nakon 9 sati i gradski zastupnici su pristupili glasanju te je predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet (HDZ) utvrdio da nema kvoruma te najavio prekid sjednice i njezin nastavak u 10 sati.

Sinoć su gradski zastupnici tu točku raspravili, a prije glasanja oporba je napustila sjednicu i time srušila kvorum, jer je iz redova vladajućih nedostajalo dvoje gradskih zastupnika.

Oporba je jutros odbila pristupiti glasanju, a iz redova vladajuće većine nedostajao je jedan gradski zastupnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!