22:35 / 12.03.2020.

Autor: I.D./HINA

Od 13. ožujka zabranjene dnevne migracije radnika u Belu Krajinu

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Svi koji trebaju sutra iz RH otići na posao u slovensku Belu Krajinu, moraju odlučiti hoće li ponijeti više osobnih stvari i ostati u Sloveniji najmanje 2 tjedna ili će se nakon posla vratiti u RH i podvrgnuti zdravstvenom nadzoru.
Stanovnicima koji žive u Hrvatskoj, a rade u slovenskoj Beloj Krajini, od petka više neće biti moguća dnevna prekogranična migracija, jer je taj dio Slovenije proglašen područjem osobito visokog rizika širenja koronavirusa, izvijestio je u četvrtak karlovački župan Jelić.

Na izvanrednoj konferenciji za medije župan Damir Jelić rekao je da nekoliko stotina hrvatskih građana, koji trebaju sutra iz Hrvatske otići na posao u slovensku Belu Krajinu, moraju odlučiti - hoće li ponijeti više osobnih stvari i ostati u Sloveniji najmanje 2 tjedna, ili će se nakon posla vratiti u Hrvatsku i podvrgnuti zdravstvenom nadzoru za pravovremeno otkrivanje mogućeg oboljenja koronavirusom.

To znači, naglasio je župan Jelić, da praksa dnevnih prekograničnih radnih migracija iz navedenih područja neće biti moguća, već će se oni pri povratku u Hrvatsku podvrgnuti obavezi dvotjedne kućne karantene ili samoizolacije, tj. neće moći napustiti Hrvatsku do isteka 14-dnevnog zdravstvenog nadzora.

Ova preporuka Stožera Civilne zaštite Karlovačke županije, rečeno je, sukladna je preporuci Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske za osobe koje dolaze iz zemalja i područja Kategorije II u kojima postoji osobito visok rizik od bolesti uzrokovane novim koronavirusom (SARS-CoV-2), a među njima je i Bela Krajina u Sloveniji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!