13:01 / 11.07.2020.

Autor: Hina/HRT

Od 13. srpnja maske obvezne u prodavaonicama, javnom prometu...

Anastasia Gepp from Pixabay

Anastasia Gepp from Pixabay

Foto: - / -

Maske moraju koristiti i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti te kupci tijekom boravka u prodavaonicama.
Od ponedjeljka, 13. srpnja, tijekom epidemije uvodi se obveza nošenja maski za zaposlenike zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, za ugostitelje te u prodavaonicama i javnom prometu.

Nacionalni stožer civilne zaštite tu je odluku donio 10. srpnja.  Riječ je o nužnoj mjeri obveznog nošenja maski za lice ili medicinskih maski tijekom epidemije bolesti COVID-19, a primjenjuje od 13. srpnja.

Maske moraju koristiti zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, ako su posjeti dopušteni.

Uporaba maski obvezna je i za vozače, ostale zaposlenike u prijevoznim sredstvima javnog prometa te za putnike.

Maske moraju nositi i zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti te kupci tijekom boravka u prodavaonicama.

Uporaba maski obvezna je i za zaposlenike u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju i pripremi jela, pića i napitaka.

Maske moraju nositi i druge osobe koje na to posebnim uputama i preporukama obveže Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), stoji u odluci nacionalnog stožera civilne zaštite RH, koju je potpisao njegov načelnik, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!