Od 15. 6. besplatno na Krk: "Ovaj most je pao, idemo na tunel Učka"

20.05.2020.

08:59

Autor: Dobro jutro, Hrvatska/B.A./HRT

default error photo
Ukidanje mostarine donosi samo pozitivne stvari, poručio je gradonačelnik Krka Dario Vasilić.
Ukidanje naknade za prelazak preko Krčkog mosta od 15. lipnja dobra je vijest za sve posjetitelje Krka, osobito za stotine tisuća turista koji svake godine posjete taj kvarnerski otok.

Gradonačelnik Krka Dario Vasilić jutros je u izjavi za HRT-ovu emisiju Dobro jutro, Hrvatska izrazio nadu da naplatne kućice odlaze u prošlost, da će Krk biti otok s mostom koji ovo područje spaja, a ne razdvaja.

- Butković: Cestarine neće poskupjeti, ali ni pojeftiniti

- Ovo donosi samo pozitivne stvari, potiče migracije, dolaske, transporte, stvara otvoreno, pravu sliku ove regije, pomaže u boljem izvansezonskom poslovanju svih naših trgovina i ugostiteljskih objekata, smanjuje marže i svi se bolje osjećaju kad dolaze u neku destinaciju, a da pritom ne moraju platiti cestarinu, mostarinu, ulaznicu, rekao je Vasilić.

Dodao je da je njegova stranka PGS pokretala ustavne tužbe, sporove, pisala otvorena pisma premijeru...U Ministarstvu tvrde da odluka o spajanju HAC-a i ARZ-a i ukidanju mostarine nije predizborna te da već godinu i pol traže model kako bi se mogla ukinuti jedina naplata mostarine u Hrvatskoj. Vlada i ministar Oleg Butković, u čijoj je izbornoj jedinici Krčki most, bili su pod pritiskom da ukinu mostarinu nakon što su ukinuli naplatu prolaska kroz tunel Sveti Ilija.

U Dobro jutro, Hrvatska razgovarali smo i s Franjom i Jasminom, riječkim bajkerima koji su prije nekoliko mjeseci u znak prosvjeda mostarinu platili u lipama.

- Ovaj je sad most pao, a idemo dalje na tunel. Nije u redu da se naš tunel Učka i dalje plaća, rekao je Franjo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!