12:19 / 10.12.2019.

Autor: D.M./HRT

Od 2006. nešto više od 900 osoba dobilo azil

-

-

Foto: - / -

U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, na okruglom stolu u Europskom domu govorilo se o integraciji izbjeglica u hrvatsko društvo.
U povodu Međunarodnog dana ljudskih prava, na okruglom stolu u Europskom domu govorilo se o integraciji izbjeglica u hrvatsko društvo. Za njihovo što bolje uključivanje važni su stambeno zbrinjavanje, svladavanje hrvatskog jezika i zapošljavanje, što Hrvatska uspješno provodi, zaključeno je.

- Od 2006. do danas ima nešto malo više od 900 osoba koje su dobile azil. Dakle radi se o malom broju ljudi. Od toga je jedno 200-tinjak, 300-tinjak otišlo iz Hrvatske. Mali broj ljudi dugoročno ostaje. Tek smo na početku izgradnje sustava i ono što je bitno jest da je on izgrađen, razvija se. Vladin i nevladin sektor u korektnoj i kvalitetnoj suradnji izgrađuju taj sustav da bude što učinkovitiji, kazao je ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice Tvrtko Barun.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!